Profesionální kuchaři prozradili trik, díky kterému budou palačinky vždy tenké jako papír

Těžko najít snazší a levnější způsob, jak připravit teplou večeři nebo delikátní dezert. Palačinky jsou ideální jídlo, které ukojí hlad a potěší chuťové pohárky, mohou se připravovat nasladko i naslano, proto je zbožňují naprosto všichni. Nehledě na výběr náplně však záleží na jejich konzistenci, musí být perfektně tenké, aby chutnaly opravdu jemně. Ale jak toho docílit? Jak upéct palačinky, které nejsou o moc silnější než papír? S osvědčenými radami to zvládne úplně každý!

Lahodné a tenoučké palačinky

Jak věhlasní kuchaři připravují super tenké palačinky? Bezpochyby kladou důraz na konzistenci těsta a pak na techniku nalévání směsi na rozpálenou pánvičku. Běžně se připravuje palačinkové těsto z hladké mouky, mléka, vajíček, špetky soli a malého množství cukru, byť ten nemusí být vždy potřeba. Pro docílení naprosté dokonalosti pak znalci přidávají perlivou vodu. A jaký poměr zvolit? Ideální je na jednu sklenici mouky a na jednu sklenici mléka použít asi půl sklenice sycené vody.

Doporučený článek:  Moly z kuchyně vypudí výrazné vůně, důležitá je správná prevence
Zdroj obrázku: Freepik

Pomalými kroužky k dokonalosti

A co dalšího radí kuchaři, pro které je příprava palačinek denní chleba? Kromě těsta se musí směs správně nalít na rozpálenou pánev. Vhodné je použít naběračku, těsto vylít do středu pánve a poté rovnoměrnými krouživými pohyby rozlít těsto po dně pánve. Pomocí kroužků se těsto dokonale vyhladí a může se ho použít mnohem méně, protože se krásně rozetře po celém povrchu. Palačinka se také upeče mnohem rychleji.

Olej není vůbec potřeba

Při použití pánve s nepřilnavým povrchem pak není potřeba vůbec použít olej na smažení. Mastné palačinky nechutnají dobře, v případě, že se připalují, stačí vytřít povrch namaštěnou papírovou utěrkou nebo rozetřít kapku oleje štětcem. Vhodné je použít rostlinný olej s vysokým kouřovým bodem, optimální je řepkový olej, který má taktéž neutrální chuť a vůni a neovlivní tak jídlo, které se na závěr plní sladkými nebo slanými ingrediencemi, případně se doplňuje čerstvým ovocem, ořechy nebo zmrzlinou.

Zdroj: https://www.harrogatespring.com/sparkling-water-pancakes/
.

Doporučené články