Na grilu můžeme připravit i netradiční druhy masa

Grilování nesmí chybět během žádného léta. Jde o typickou aktivitu, která se hodí pouze na letní měsíce a mnoho lidí se na to těší po celou zimu. Proto si musíte grilované pokrmy vychutnat naplno. Na gril se hodí prakticky každý druh masa, ale musíte si vybrat ideální části zvířete. A nezapomeňte také na úžasné marinády, které jim přidají jedinečnou a neodolatelnou chuť.

Hovězí maso

Ribeye steak, hovězí svíčková a T-bone steak se z hovězího na gril hodí nejvíce. Léto je obdobím steaků pro všechny milovníky tohoto kusu masa. Gril je pro jejich přípravu naprosto dokonalý, protože mu dodá kouřovou vůni a udrží si svou jemnost a úžasnou chuť.

Doporučený článek:  Pro dobré mleté řízky je základem vybrat skutečně kvalitní maso

Vepřové maso

Z vepřového zvolte kotletu, krkovičku nebo panenku. Kotlety jsou velmi šťavnaté. Krkovička obsahuje také vyšší procentu tuku, takže si na grilu udrží svou jemnost a šťávu. A nakonec panenka patří mezi nejoblíbenější kusy tohoto masa a na grilu ji připravíte poměrně rychle.

Zdroj obrázku: Freepik

Drůbež

Kuřecí prsa, stehna nebo křídla z grilu chutnají naprosto dokonale. Musíte k nim jen zvolit správnou marinádu a přidat do ní citronovou šťávu. Právě citron udrží maso velmi jemné, chutné a šťavnaté. Bez marinády to s drůbeží nebude fungovat, a proto si najděte alespoň několik receptů nebo si v obchodě kupte již připravené marinády.

Doporučený článek:  Sledě patří mezi nejzdravější ryby. Riziko přináší ty nakládané, objevit se může také alergie

Jehněčí maso

Jehněčí kotlety nebo kýta patří také mezi oblíbené kousky masa a chutnají úžasně. Kotlety mají velmi chutné maso, které se skvěle hodí na gril. A jehněčí kýta se velmi dobře hodí na plát nebo do části grilu, kde není přímý oheň. Musí se připravovat delší dobu, takže na přímém ohni byste ji spálili.

Ryby a mořské plody

Losos a tuňák se skvěle hodí na gril, ale pochutnáte si také na pstruhovi. Když dáte ryby do alobalu a hodíte je na gril, překvapíte sami sebe kouřovým aroma a jedinečnou chutí. Grilovat můžete také krevety, které budou hotové během chvilky a udrží si svou šťavnatost i typickou chuť.

Zdroj: https://www.skh.com/thedish/best-meats-for-grilling/
.

Doporučené články