Grilování nesmí chybět během žádného léta. Jde o typickou aktivitu, která se hodí pouze na letní měsíce a mnoho lidí se na to těší po celou zimu. Proto si musíte grilované pokrmy vychutnat naplno. Na gril se hodí prakticky každý druh masa, ale musíte si vybrat ideální části zvířete. A nezapomeňte také na úžasné marinády, které jim přidají jedinečnou a neodolatelnou chuť.
Hovězí maso
Ribeye steak, hovězí svíčková a T-bone steak se z hovězího na gril hodí nejvíce. Léto je obdobím steaků pro všechny milovníky tohoto kusu masa. Gril je pro jejich přípravu naprosto dokonalý, protože mu dodá kouřovou vůni a udrží si svou jemnost a úžasnou chuť.
Vepřové maso
Z vepřového zvolte kotletu, krkovičku nebo panenku. Kotlety jsou velmi šťavnaté. Krkovička obsahuje také vyšší procentu tuku, takže si na grilu udrží svou jemnost a šťávu. A nakonec panenka patří mezi nejoblíbenější kusy tohoto masa a na grilu ji připravíte poměrně rychle.
Drůbež
Kuřecí prsa, stehna nebo křídla z grilu chutnají naprosto dokonale. Musíte k nim jen zvolit správnou marinádu a přidat do ní citronovou šťávu. Právě citron udrží maso velmi jemné, chutné a šťavnaté. Bez marinády to s drůbeží nebude fungovat, a proto si najděte alespoň několik receptů nebo si v obchodě kupte již připravené marinády.
Jehněčí maso
Jehněčí kotlety nebo kýta patří také mezi oblíbené kousky masa a chutnají úžasně. Kotlety mají velmi chutné maso, které se skvěle hodí na gril. A jehněčí kýta se velmi dobře hodí na plát nebo do části grilu, kde není přímý oheň. Musí se připravovat delší dobu, takže na přímém ohni byste ji spálili.
Ryby a mořské plody
Losos a tuňák se skvěle hodí na gril, ale pochutnáte si také na pstruhovi. Když dáte ryby do alobalu a hodíte je na gril, překvapíte sami sebe kouřovým aroma a jedinečnou chutí. Grilovat můžete také krevety, které budou hotové během chvilky a udrží si svou šťavnatost i typickou chuť.
Zdroj: https://www.skh.com/thedish/best-meats-for-grilling/