Kečup, majonéza, hořčice. Oblíbené doplňky jsou překvapivě zdravé, vždy rozhodne etiketa

Mnoho z nás si nedokáže představit život a pokrmy bez přídavků, jako je kečup, majonéza, hořčice nebo křen. Myslíte, že jsou tyto složky dobré pro vaše zdraví? Ukázalo se, že hodně záleží na složení. Měli byste se proto vždy dívat na složení produktu, které je napsané na každé etiketě. Možná zjistíte, že konzumujete nezdravé složky, i když si to neuvědomujete. A u jiné značky to může být úplně jinak.

Kečup

Kečup je plný zdraví prospěšných látek, jako je lykopen. Obsahuje ale také mnoho dalších živin, stejně jako samotná rajčata. Hodně lidí říká, že jde jen o produkt plný konzervantů a cukru. Může to tak být, ale nemusí. Při nákupu se dívejte na složení a látky, které obsahuje. Jestli uvidíte hodně cukru, neměli byste ho kupovat. Jestli je tam příliš složek, které neumíte vyslovit, také byste ho neměli brát.

Doporučený článek:  Superpotravina za pár korun: lněné semínko je vitamínová bomba pro zdraví i krásnou pleť

Majonéza

Domácí majonéza je zcela zdravá a nemusíte se její konzumace obávat. Dokonce i odborníci potvrzují, že není tak škodlivá, jak si lidé myslí. Kvalitní majonéza je vyrobená z rostlinného oleje, vejce, soli, pepře, octa a hořčice. Každá majonéza bude mít jiné složení, ale tyto suroviny jsou základ. A z nich si ji také můžete vyrobit doma. Stejně jako u kečupu se ale musíte dívat na etiketu, když se rozhodnete pro kupovanou majonézu.

Zdroj obrázku: Freepik

Hořčice

Tento produkt je také zdravý a pro naše tělo potřebný. Hořčice je skvělá na bolesti zubů, koliku, myomy, problémy s klouby a mnoho dalších nemocí. Nejzdravější je podle odborníků plnotučná hořčice, která obsahuje nejvíce cenných složek. Nenechte se ovlivnit slovem „plnotučná“, protože v tomto případě to neznamená nic špatného.

Doporučený článek:  Za problémy s trávením si většinou můžeme sami. I malá úprava jídelníčku dokáže ulevit

Křen

Tato zelenina je extrémně zdravá a přínosná pro naše tělo. Křen posiluje imunitní systém a funguje jako přírodní antibiotikum. Nejlepší je samozřejmě čerstvý křen, ale ani s křenem ve sklenici neuděláte chybu. Podívejte se na jeho složení. Jakmile tam najdete hodně složitých názvů, možná byste si měli raději koupit čerstvý křen a doma si ho jednoduše nastrouhat sami.

Zdroj: https://www.upstatenutrition.net/single-post/2016/04/14/mustard-ketchup-or-mayo-which-is-the-healthiest
.

Doporučené články