Občas se přihodí, že přidáte do pokrmu příliš soli. Omáčka se pak stane téměř nepoživatelnou. Dobrou zprávou však je, že existují jednoduché způsoby, jak tento problém vyřešit. Existuje několik metod, které vám pomohou s přesolenou omáčkou. Jestli někdy budete mít tento problém, můžete vyzkoušet jednu z těchto zajímavých metod. Dáme vám jich na výběr hned několik.
Omáčku nařeďte
Jednoduchou možností, jak vyrovnat slanou chuť, je přidat více tekutiny. Nemusí se jednat jen o vodu. Pro více chuti použijte vývar, rajčatovou omáčku, smetanu, kokosové mléko nebo další ingredience, které jste použili v omáčce. Postupně přidávejte a ochutnávejte.
Přidejte kyselinu
Kyselá chuť může stáhnout příliš mnoho soli v omáčce. Použijte citronovou šťávu nebo ocet. Přidávejte kyselé suroviny pomalu a neustále ochutnávejte, abyste získali nejlepší chuť omáčky. Buďte velmi opatrní, jinak bude omáčka příliš kyselá a stejně si nepochutnáte.

Přidejte cukr
Tohle je pravděpodobně naprosto logická rada. Jednoduše přidejte do omáčky cukr, díky kterému se zbavíte slané chuti. Také v tomto případě musí být opatrní, protože jinak bude omáčka příliš sladká. Někdo ji tak má rád (hlavně děti), ale každému to vyhovovat nebude.
Škrob zachrání situaci
Škrob smíchaný s vodou je ideální možností pro omáčky, které chcete zahustit a zároveň stáhnout jejich slanost. Přidejte tuto směs do omáčky a vařte, dokud nebude krásně hustá. Množství soli v omáčce se přirozeně sníží a vy si pochutnáte na vyvážené chuti svého pokrmu.
Vyrovnejte chuť dalšími surovinami
Nemáte rádi příliš výraznou chuť soli? Přidejte do omáčky další ingredience. Zelenina, byliny nebo další koření pomůže s tím, že sůl tolik neucítíte. U všech metod je klíčové, abyste omáčku neustále ochutnávali. Jedině tak nakonec dosáhnete chuti, která pro vás bude dokonalá. Přejeme hodně štěstí, až příště přesolíte své jídlo. A dobrou chuť!
https://www.southernliving.com/food/dish/soup/how-to-fix-salty-soup