Inspirujte se recepty na nepečené dorty z celého světa

V letních měsících, kdy teploty stoupají a chuť na osvěžující sladkosti se zvyšuje, se dorty bez pečení stávají oblíbenou volbou. Tyto dezerty nejenže nabízejí únik před horkem trouby, ale také zahrnují širokou škálu exotických a kreativních receptů, které reflektují rozmanité kulinářské tradice z celého světa. Pojďme se ponořit do světa exotických dezertů bez pečení a nechat se inspirovat mezinárodními chutěmi.

Tropický cheesecake s mangem

Inspirace: Thajsko

Ingredience:

  • 200 g sušených datlí, nakládaných přes noc vodě
  • 100 g mandlí
  • 200 ml kokosového krému
  • 250 g mascarpone nebo jemného krémového sýra
  • 300 g čerstvého manga, nakrájeného na kostky
  • 60 ml čerstvé limetkové šťávy
  • 50 g třtinového cukru nebo medu
  • Čerstvé ovoce a máta pro ozdobu

Postup:

  1. Začněte vytvořením základu dortu mixováním namočených datlí a mandlí v mixéru, dokud nevznikne lepkavá směs.
  2. Směs natlačte do spodní části formy na dort a důkladně zpevněte.
  3. Ve střední míse smíchejte kokosový krém, mascarpone, mango, limetkovou šťávu a sladidlo dohladka.
  4. Nalijte směs na připravenou základnu a hladce rozetřete.
  5. Nechte v chladničce ztuhnout alespoň 4 hodiny nebo přes noc.
  6. Před podáváním ozdobte čerstvým ovocem a mátou.
Doporučený článek:  Cheesecake sestry Anastázie: božské spojení tvarohu a rozinek se rozplyne na jazyku

Italština s twistem: Tiramisu s matcha

Inspirace: Itálie s japonským nádechem

Ingredience:

  • 300 g ladyfingers (Savoiardi)
  • 500 g mascarpone
  • 4 velké žloutky
  • 120 g cukru moučka
  • 240 ml silného zeleného čaje matcha, chlazeného
  • Matcha prášek na posypání
  • Horká voda
  • Čokoládové hobliny pro ozdobu

Postup:

  1. V míse smíchejte žloutky a cukr, dokud nevznikne hladký, světlý krém.
  2. Přidejte mascarpone a promíchejte dohladka.
  3. Namáčejte ladyfingers rychle v horké vodě smíchané s matcha čajem a vytvořte první vrstvu v pevné formě na dort.
  4. Na ladyfingers rozetřete vrstvu mascarpone směsi.
  5. Střídejte vrstvy ladyfingers a krému, dokud nejsou všechny ingredience spotřebované, s krémem na vrchu.
  6. Nechte v chladničce alespoň 6 hodin nebo přes noc.
  7. Před podáváním posypte matcha práškem a čokoládovými hoblinami.
Doporučený článek:  Hrách není nutné nechat hodiny namáčet. Jedlá soda urychlí přípravu všech luštěnin
Zdroj obrázku: Freepik

Avokádový chladivý dort

Inspirace: Mexiko

Ingredience:

  • 2 zralá avokáda, oloupaná a bez kamenů
  • 200 g plnotučného kondenzovaného mléka
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 100 g křupavých sušenek (např. Graham sušenky)
  • 50 g rozpuštěného másla
  • Limetková šťáva z 1 limetky
  • Nastrouhaná limetková kůra pro ozdobu

Postup:

  1. Rozdrťte sušenky a promíchejte s rozpuštěným máslem. Tuto směs rovnoměrně rozprostřete na dno formy a zatlačte, aby vytvořila základnu.
  2. V mixéru rozmixujte avokádo s kondenzovaným mlékem a limetkovou šťávou, dokud nevznikne hladká směs.
  3. Ve samostatné míse vyšlehejte smetanu do tuhého špičatého stavu a jemně ji vmíchejte do avokádové směsi.
  4. Rozetřete náplň přes připravenou základnu a nechte v chladničce ztuhnout.
  5. Před podáváním ozdobte nastrouhanou limetkovou kůrou a, pokud chcete, čerstvým ovocem nebo karamelovou omáčkou.
Doporučený článek:  Dvě polévky, které zahřejí v mrazivých dnech

Fíkovo-medový parfait

Inspirace: Středomoří

Ingredience:

  • 250 g čerstvých fíků, nakrájených
  • 3 lžíce medu
  • 200 g řeckého jogurtu
  • 50 g vlašských ořechů, nasekaných
  • 1 lžička vanilkového extraktu

Postup:

  1. V mixéru rozmixujte polovinu fíků s medem a vanilkovým extraktem do hladkého pyré.
  2. V míse smíchejte pyré s řeckým jogurtem a nasekanými vlašskými ořechy.
  3. Rozdělte směs do sklenic nebo formiček a střídejte vrstvy s nakrájenými fíky.
  4. Nechte v mrazáku ztuhnout alespoň 2 hodiny.
  5. Podávejte chladné, ozdobené čerstvými fíky a pokapané medem.

Tyto dorty nejenže přináší exotickou chuť do vašeho domova, ale jsou také skvělým způsobem, jak oslavit různorodost mezinárodní kuchyně. S trochou kreativity a těchto receptů můžete vytvořit dezerty, které jsou stejně příjemné pro oko jako pro chuťové pohárky.

Zdroj: https://www.olivemagazine.com/recipes/collection/best-no-bake-cakes-and-refrigerator-cakes/
.

Doporučené články