Hovězí, které se rozplyne na jazyku: trik spočívá v koření, které dodá víc než chuť

Správně připravené hovězí maso je specialita, která se rozplyne v ústech a je schopna porazit i jiné pochoutky. Bohužel mnoho amatérských kuchařů dělá chyby, kvůli nimž se vynikající maso stává tvrdým, gumovým a jednoduše nekonzumovatelným. Díky jednomu koření bude vaše maso chutnat výborně vždy.

Kvalitní hovězí maso

Tento druh masa je považován za jeden z nejušlechtilejších druhů, které můžeme servírovat na našich talířích. Je nezbytným prvkem mnoha velkolepých jídel v různých částech světa. Francie je známá svým hovězím masem dušeným ve společnosti červeného vína a polští gurmáni jsou jistě obeznámeni s různými variacemi v oblasti guláše. Základem každého zasednutí u stolu je ovšem výběr kvalitního masa.

Doporučený článek:  Chcete uvařit originální svíčkovou? Vyzkoušejte fazolovou

Zaměřte se na barvu masa. Čerstvé hovězí maso má hlubokou a intenzivní červenou barvu. Při kontaktu s kyslíkem může ztmavnout, ale to vůbec nezmění jeho chuť. Barva tuku by měla mít jemně krémový odstín. Maso voní dost intenzivně, takže by vás to nemělo překvapit. Dávejte si však pozor na kyselé tóny ve vůni, ty mohou naznačovat, že maso už není čerstvé. Vždy si vybírejte pouze pružné a lesklé kusy. Máte-li možnost, zkuste přitlačit na kousek masa, pokud se vrátí do původní polohy, určitě je maso dobré.

Doporučený článek:  Zbavit se i nejmenších kostí v rybě je snadné. Pomocí tří metod jednoduše zmizí
Zdroj obrázku: Freepik

Ochucení masa

Úspěch jídla záleží ve velké míře i na koření. Naštěstí pokud jde o výběr přísad, máte spoustu svobody, protože maso se dokonale hodí k různým druhům koření. Pokud jste fanoušky klasiky, můžete sáhnout po petrželce nebo bobkovém listu. Velmi dobře se hodí i pepř, majoránka, kmín a paprika. Pokud máte rádi pálivé, neváhejte a přidejte chilli papričku. Chcete-li mít chutný pokrm, určitě si najděte čas na marinování masa. To dodá masu hlubokou chuť a aroma, ale také účinně zjemní masná vlákna.

Doporučený článek:  Někteří se vaření ryb zásadně vyhýbají. S nepříjemným zápachem v kuchyni lze ale snadno bojovat

Pokud se rozhodnete smažit hovězí maso, nezapomeňte, že by to nemělo trvat příliš dlouho. Doporučuje se na každé straně maso péct několik minut. Pokud se chytáte na přípravu hovězího masa, určitě si na to vyhraďte několik hodin. Pomalé zpracování při nízkém ohni udělá maso měkkým a nakonec se bude rozplývat na jazyku.

Zdroj: https://au.teysgroup.com/food-info/spices-herbs-for-beef/
.

Doporučené články