Děti si oblíbený vánoční stromek z listového těsta zamilují

Vánoční období je ideální pro objevování starodávných chutí, které nejsou typické pro běžné pokrmy našich rodičů, ale odkazují na recepty našich předků. Může se však stát, že těm nejmladším potěšení z těchto tradičních chutí unikne. Proto je důležité mít na sváteční tabuli pokrmy, které uspokojí každého gurmána.

Atraktivní jídla

Jednou z nejúčinnějších metod k povzbuzení dítěte k jídlu je podávání jídla v atraktivní formě. Rodiče vytvářejí zvířata ze sendvičů, tvář z kousku sýra, oči vyrobené z okurek, vousy z mrky nakrájené na sloupky a další podobné nápady. Tradiční vánoční jídla nemusíte měnit, ale v první svátek vánoční můžete nechat fantazii se vyřádit.

Doporučený článek:  Na jemné a kypré pirohy stačí tři suroviny ve správném poměru

Jedním z jídel, která by měla být na stole, které bude pro děti velmi atraktivní je vánoční stromek vyrobený z lístkového pečiva. Jeho příprava vám zabere jen půl hodiny. K přípravě budete potřebovat pouze listové těsto. To vyválejte a následně vykrajujte hvězdy. Ty následně uspořádejte na plech vystlaný pečícím papírem a dejte upéct do trouby na 200 stupňů do zlatova. Nezapomeňte povrch těsta potřít rozšlehaným vajíčkem.

Zdroj obrázku: Freepik

Vylepšený stromek

Pokud nechcete, aby váš vánoční stromek z lístkového těsta pouze dobře vypadal ale i dobře chutnal, budete potřebovat šunku a strouhaný žlutý sýr. Ze šunky musíte vyříznout stejné velikosti hvězd, jaké jste vyřízli i z těsta. Vyříznuté hvězdy pokládejte na plech, na vrch položte šunku a posypte nastrouhaným sýrem. Těsto se ještě doporučuje potřít rajčatovou omáčkou ochucenou oreganem. Vložte do trouby a pečte na 220 stupňů asi 10 – 12 minut.

Doporučený článek:  Ratafia okouzlí ovocnou vůní i kořeněnou chutí. Tento likér v zimě zahřeje

Po vytažení počkejte, až se hvězdy ochladí. Potom z nich ukládejte od největšího po nejmenší. Uspořádejte je střídavě, aby připomínali tvar větviček na stromku. Celé dílo tak bude vypadat autentičtěji. Celé dílo nakonec propíchneme dlouhým párátkem, aby strom zůstal stabilní. Na konec špejle umístíme jednu hvězdu horizontálně. Bude tak tvořit špic stromku. Toto jídlo bude pro vaše děti vypadat lákavě a navíc bude také dobře chutnat.

Zdroj: https://www.delscookingtwist.com/puff-pastry-christmas-tree-appetizer/
.

Doporučené články