Ohřívání párků není žádná věda. I přesto to mnoho lidí dělá špatně a zbytečně se tím připravují o jejich jedinečnou chuť a strukturu. Jestli si chcete vždy užít chutné a šťavnaté párky (bez ohledu na jejich druh), máte hned čtyři možnosti, jak si je ohřát. Zvolte si svou oblíbenou metodu a držte se jí při každém ohřívání párků k obědu nebo večeři. Jak na to?
Tradičně ve vodě
Do hrnce nalijte studenou vodu a vložte do ní párky. Potom sporák zapněte a počkejte, dokud voda nezačne bublat. Nesmíte ji ovšem nechat vařit příliš dlouho a silně, protože jinak vám párky popraskají. Jakmile se voda začne vařit, párky budou hotové. Poté je stačí jen vyndat pomocí kleští nebo vidličky a podávat přesně tak, jak je máte rádi.
Ohřívání v páře
Další možností je využití páry. Do hrnce nalijte trochu vody a vložte napařovací košík nebo nástavec pro vaření v páře. Záleží jen na tom, co přesně máte ve své kuchyni. Přiveďte vodu k varu a potom do koše vložte párky. Zakryjte hrnec pokličkou a počkejte 5-7 minut, než se důkladně ohřejí na požadovanou teplotu. Velkou výhodou je, že se ohřejí rovnoměrně a zůstane v nich šťáva.
Mikrovlnná trouba
Tohle není zrovna oblíbený postup, ale v případě nouze ho můžete také využít. Položte párky na talíř a zakryjte je vlhkým papírovým ubrouskem. Tím zajistíte, že se během ohřevu nevysuší. Zapněte mikrovlnku na střední výkon a počkejte 1-2 minuty. Hodně záleží na výkonu vašeho přístroje a také na množství párků. Jestli nemáte po ruce papírový ubrousek, nastavte na přístroji nižší teplotu.
Ohřev na pánvi
Poslední možností je pánev, i když tuto metodu příliš lidí nezná. Do pánve nalijte trochu vody (do výšky asi 1 cm) nebo nalijte kapku oleje. Vložte párky do pánve a zapněte sporák na mírný oheň. Počkejte 5-7 minut, dokud nebudou nádherně prohřáté. Když je prohřejete na oleji, získáte nádherně zlatou a křupavou slupku, která dodá párkům trochu jinou chuť než obvykle.
Zdroj: https://pantryandlarder.com/how-to-reheat-sausages/