Bramborový salát je klasika, která se nepřejí. Jediná přísada ho ale úplně zkazí

Tradiční bramborový salát si bude každá hospodyňka připravovat podle sebe. Každý má svůj jedinečný recept, který nechce měnit. Přesto ale existuje jedna surovina, která může pokazit jeho chuť i strukturu. O jakou se jedná? Dávejte si při přípravě salátu pozor na to, jakou zeleninu do něj přidáváte. Podle některých kuchařů kazí aroma i chuť pokrmu, a proto byste se jí měli vyhnout.

Bramborový salát na mnoho způsobů

Salát se připravuje většinou během celého roku, kdykoliv na něj dostaneme chuť. Každý si ho míchá podle své chuti a tak, jak je zvyklý. Jeden druh zeleniny byste do něj ale dávat neměli. Bramborový salát je známý už po mnoho staletí. Nejběžnější verzí jsou brambory smíchané s mrkví, hráškem, uvařeným vejcem, celerem a petrželkou. Suroviny se promíchají a nakonec se přidá majonéza a koření.

Doporučený článek:  Cuketový salát na německý způsob osvěží v horkém létě

Co byste do něj ale neměli přidávat? Je to cibule. Mnoho lidí přitom tuto surovinu dává do zeleninového salátu. Salát ale dlouho nevydrží, protože cibule rychle kvasí. Navíc podle expertů ovlivňuje také chuť salátu. Proto místo ní používejte lišky z konzervy. Vyzkoušet můžete také nastrouhaná jablka. Salát bude mít výbornou neobvyklou chuť, kterou si zamilujete.

Zdroj obrázku: Freepik

Zvolíte zdravější variantu?

Pro dietní formu můžete místo majonézy přidat bílý jogurt, někdo dává dokonce tvaroh. Do salátu ale můžete přidat také druhy, které u nás nejsou tolik oblíbené, nebo je dokonce mnozí ani neznají. Stejně si můžete připravit také ovocné saláty, které se těší oblibě hlavně v létě.

Doporučený článek:  Jednoduchý a velmi rychlý sendvičový salát na toasty

Co se týče zeleniny, podle odborníků by se neměla kombinovat okurka s rajčetem. Jedno s druhým nedávejte do stejné misky, protože okurka může „poškodit“ rajčata a nedostanete do svého těla vitaminy a další látky v zelenině obsažené. Raději si je připravte zvlášť. Kromě toho můžete novým zeleninovým salátem potěšit nejen rodinu, ale také přátele. Je ideální přílohou ke grilovanému masu.

Zdroj: https://www.eatthis.com/salad-mistakes/
.

Doporučené články