Tento recept je skvělý nápad na večeři, na které si jistě pochutnají všichni členové rodiny. Tajemství chuti tohoto pokrmu je v jeho jednoduchosti a kvalitě produktů. Jednoduchý recept na přípravu bramborového koláče je zde.
Bramborový koláč je plný vitamínů a minerálů
Tento pokrm se skvěle hodí na oběd nebo k večeři. Příprava bramborového koláče není složitá. Potřebujete jen několik základních ingrediencí. Nejlepší jsou domácí vejce i brambory. Kromě toho jsou to produkty, které mají mnoho zdravotních vlastností. Brambory totiž obsahují vitamín C, který posiluje imunitu. Tento vitamín je také silným antioxidantem, takže dokáže čistit tělo od toxinů. V bramborách se nachází také hořčík, který příznivě působí na srdce a reguluje nervový systém. Vejce jsou zase bohatým zdrojem vitamínu D, který pomáhá proti špatné náladě, a kromě toho je tento vitamín prospěšný pro kosti a zuby. Další podstatnou složkou je železo. Železo je důležité zejména pro lidi trpící anémií. Nedostatek železa vede k chronické únavě, vypadávání vlasů nebo bledé pleti.

Jednoduchý recept na bramborový koláč
Aby se vám recept povedl, je důležitá správná příprava a výběr surovin. To je klíčem k úspěchu.
Potřebné ingredience:
- kilo brambor,
- 5 vajec,
- 3 bílé cibule,
- 1/2 svazku pažitky,
- 2 lžičky soli,
- 1 lžička mletého pepře,
- špetka muškátového oříšku,
- olej.
Postup přípravy koláče:
Oloupané a omyté brambory nastrouhejte na struhadle. Nastrouhejte i cibuli, kterou vložte do druhé misky. Bramborovou hmotu odložte, aby měla čas pustit šťávu. Mezitím zapněte troubu na 200 stupňů Celsia. Dno formy potřete olivovým olejem nebo ho vyložte pečicím papírem. Bramborovou hmotu sceďte a smíchejte s cibulí a žloutky. Bílky ušlehejte, aby vznikla pevná pěna, a osolte. Do směsi přidejte koření a sníh. Vše jemně, ale důkladně promíchejte. Těsto vložte do formy a přikryjte alobalem. Koláč pečte zhruba hodinu.
Zdroj: https://eatahfoodtt.com/mmhmm/potato-pie/